Goudriaans Cluedo – de hints&uitslag

Latest Comments

Tags:

Wat een leuke week was dat. Een hele week aan de slag met hints en soms ook moeilijke puzzels. In dit bericht vindt je alles terug, de hints, uitslag en ook de oplossingen.

De Start

In het nieuws

We waren ook een aantal keer in het nieuws. In de kranten én ook op de radio. Lees en hoor het hier terug:

Klokradio (voor de week van) – 21 januari
Klokradio (op de dag van de ontknoping) – 30 januari

De ontknoping

Mario is zo trots als een pauw dat hij de zoomparty van prinses Beatrix mag organiseren. Deze klus wil hij natuurlijk niet verknallen. Daarom is Mario dagenlang bezig geweest om deze bijzondere party voor te bereiden.

Afgelopen zaterdag heeft Mario afgesproken met prinses Beatrix om de zoomparty door te nemen. De prinses wil er zeker van zijn dat alles goed is geregeld. Samen hebben ze om 8 uur afgesproken in de Multistee.

Veel te vroeg zit Mario al aan de bar in de Multistee. Hij is op van de zenuwen en zit met een glas wijn voor zich wat te mijmeren over de aankomende party van Beatrix. Zou Joel op tijd klaar komen met de nieuwe glasvezel verbinding?

Heb ik alles wel goed geregeld, en oja, daar heb ik ook aan gedacht. Ja het kan niet anders dan een groot succes worden. Wat een eer dat burgemeester Segers mij de taak heeft gegeven om deze party te organiseren.

Maar is Mario eigenlijk nog wel zo blij met deze eer? Want de laatste dagen merk hij dat zijn vrienden in het dorp wat afstandelijk doen. Het lijkt wel of ze boos zijn dat Beatrix een zoomparty wil organiseren. Of zouden ze jaloers zijn?

Mario krabt nog eens achter zijn oor. Ik weet het niet zucht hij, maar iets klopt er niet. De juf, een anders zo joviaal vrolijke meid was vanmiddag maar kort toen ik haar tegen kwam. Om over de cateraar maar niet te praten, wat keek die meid toch verschrikkelijk chagrijnig.

Boer Wouter heb ik ook al even niet gesproken, maar die zal wel huis arrest hebben gehad van z’n vrouw. Tja, het is toch wat, boer wouter heb in de bak gezeten…

En die Marcel. Ja die zal wel jaloers zijn. Maar ja, hij is ook lang niet zo goed als ik ben.  Ik snap trouwens niet wat die gozer zeurt. Ik heb geruchten gehoord dat hij bezig is om Juf Femke te scoren. De ouwe snoepert.

En toch, ik weet het niet. Mn vrienden gedragen zich vreemd. Gisteren vroeg ik Jantine nog voor de nieuwe ring voor mijn vrouw. Nou nou, je had haar gezicht moeten zien. Als blikken konden doden….

Zou het dan echt door die zoomparty komen?

Mario zucht nog eens diep en schenkt zijn glas nog eens vol. Terwijl hij de kurk weer in de fles stopt hoort hij de deur van de Multistee open gaan. Zou dat Beatrix al zijn. Gauw kijkt hij op de klok en ziet dat het nog maar half 8 is. Dat kan Beatrix niet zijn.

Daar komt de dominee samen met zijn hond.

Mario, brult de dominee, we moeten praten. Ik heb een brief gehad van Beatrix dat de dienst van zondag niet door gaat. Dat kan niet en jij gaat regelen dat die dienst wel door gaat.

Van schrik gooit Mario zijn glas wijn om. Maar dominee, maar dominee stamelt Mario.

Niks Dominee, roept de dominee. Jij gaat zorgen dat die dienst van zondag doorgaat. Jij gaat zorgen dat ik zondag in de Kapel sta te preken. En anders zal ik wel eens met Segers gaan praten.

Is goed is goed, roept Mario. Ik zal het zeggen tegen de prinses. Dat is dan ook weer geregeld roept de dominee en samen met de hond vertrekt de dominee weer. Ik moet weer verder want mijn plicht die roept.

Verbouwereerd en verschrikkelijk boos blijft Mario achter en schenkt een nieuw glas wijn in. Wat denken die lui uit dit dorp allemaal wel niet. Nog voor zijn glas vol is stormt de postbode de Multistee in.

Mario, waar zit je, schreeuwt de postbode. Ik heb genoeg van al die stomme brieven.

Mario, helemaal in de war en klaar met alle mensen die boos op hem zijn  vliegt de postbode naar de kraag en roept, Simon, maar ik kan er toch niets aan doen?

Postbode Simon schrikt zo erg van de reactie van Mario dat hij in een reflex de bijna lege fles wijn van de bar grist en kapot slaat op het hoofd van Mario. Mario zakt in elkaar en in blinde paniek rent postbode Simon de Multistee uit naar huis….

Iets over achten komt Beatrix aan bij de Multistee en vind achter de bar een levenloze Mario.

De Hints

De Uitslag

NrTeamAantal goede antwoorden
1Elektriciën Joël3
2VonElck3
3Bureau 0173
4Crime Diggers3
Team van Wijk3
5Detective Agency Van Toer-van der Mark en co.2
De Hoopjes2
Evelien en Martion2
Bea Holmes2
Agent 1582
Team Trof2
De Beren2
6Team Blokland1
Grijnzende Grijnen 1
De Panjertjes1
Team Koorevaar1
Partners in Crime1
De Speurders1
De Baggerhanen1
Rietveldjes1
Corrosie1
Nog nie verzonnen1
7G.I.A. Goudriaanse Intelligence Agency0
Code 22240
Team Clouseau0
Goudriaans Dierenbos0
De Navorselaars0
Harepiot0
The Outsiders0
Team Underkoffer0
Team Aart en Conny0
@Martin Mengelkamp

Word lid van onze vereniging!

Voor 5 euro per jaar per huishouden

Categories

Comments are closed